Tro på säljarnas förmåga att nå målet

Tro på säljarnas förmåga att nå målet

Att jobba med positiva bilder är en av de viktigaste framgångsfaktorerna inom försäljning och för dig som leder andra säljare. 🙂

För många år sedan var jag med familjen på Astrid Lindgrens värld i Småland och när vi hade varit där ett par timmar så kom vi fram till en damm. I dammen var vattnet ungefär en halv meter djupt och i mitten av dammen fanns det en väldigt roligt ö som man kunde gå över till via en bro, vilket naturligtvis alla barn ville göra.

Men det fanns också ett annat sätt att ta sig till ön, den bestod av en mängd stenar som man kunde hoppa emellan. Vilket sätt väljer min då sexårige son Samuel? Stenarna givetvis.

Ganska snabbt hör jag mig själv ropa: ”Samuel, är du säker på att du klarar det här? Akta så du inte ramlar!” En annan pappa jämte mig kommer med den självklara kommentaren: ”Han måste väl ändå få försöka?”

Ja, vad var egentligen det värsta som kunde hända? Att han ramlar och blir blöt? Är det verkligen farligt för en frisk man i 40-årsåldern att promenera en kilometer till bilen och hämta torra kläder? Nej, det värsta som kunde hända var att jag upprepade mitt tvivel på min sons förmåga att klara av en uppgift.

Du som säljare måste jobba med positiva bilder där du klarar av de säljmål och uppgifter som du har framför dig. Du som leder andra säljare måste tro på deras förmåga att nå målen.

Att tro på någon annans förmåga är motiverande, misstro är demotiverande – jobba med din egen framgångstro!

Lycka till!
Ut och sälj mer till fler! 😀

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!