Hur gör du när du sätter mål? ✨

_MG_9850-1
Det finns ju många olika modeller och teorier kring det här. Jag har en som är väldigt enkel och tydlig – den heter M3.

M1: Målbild 
Ju tydligare du kan göra bilden av målet och visualisera det, desto bättre är det. Skriv ner målet, skaffa en bild och visualisera målet. 
• Hur ser det ut när du har nått ditt mål? 
• Hur känns det? 
• Vad är det som händer? 

Hur känns det när du står där framme med bucklan när du har vunnit ”Årets säljare”, när du har fått den där provisionen, eller vad det nu är du vill uppnå med ditt mål?

M2: Mätbart
Ibland kan man se på företags hemsidor att det står någonting i stil med ”Vi ska bli den ledande leverantören i Sverige” eller ”Vi ska bli bäst i Skandinavien”. Detta låter ju bra men hur vet de när de är framme? Det måste vara tydligt och gå att mäta. 

M3: Mening
För många år sedan höll jag en föreläsning på Almi. Deltagarna bestod av ett 30-tal entreprenörer och jag pratade om målsättningar, säljbudgetar och omsättning. 

Längst bak så satt det en kvinna som inte riktigt var med på noterna och efter ett tag räckte hon upp handen och sa: ”Magnus, jag går inte i gång på det här. Det här med säljmål, omsättning och pengar är inte viktigt för mig.” 

Då blev jag intresserad och tänkte att hon ju ändå är entreprenör och företagare. Så jag blev lite kaxig och frågade: ”Jaha, vad jobbar du med då?” Då sa hon: ”Jag är barnmorska.” 
Där fick jag... :o) Det finns saker i livet som är viktigare än säljmål och pengar.
Jag blev dock väldigt intresserad och frågade henne: "Vad är grejen för dig då? Varför driver du företag?” Då sa hon blixtsnabbt: ”Jag vill skapa den optimalt anpassade förlossningsupplevelsen för varje havande kvinna.” 

Wow, hon hade ju funderat väldigt mycket över meningen med sitt företagande och entreprenörskap. Jag kunde naturligtvis inte låta bli att hamna tillbaka i ”målfokus-tanken”, så jag frågade: ”Jättebra, hur många vill du hjälpa?” 

Så även om du inte har ett fokus på pengar, omsättning eller målet i sig, så kan du omsätta en mer omhändertagande drivkraft till ett mätbart mål. 🔥 

✔️ M3 står alltså för Målbild, Mätbart och Meningsfullt.

Lycka till! Sälj mer till fler! 😀 

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!